Hoe werkt het importeren van een uitstelregeling?

De snelste en eenvoudigste manier van het aanvragen van uitstel voor u klanten, is via een import. In Fiscaal-online.nl kunt u alle uitstelverzoeken in één keer importeren en versturen. In het Excel-bestand geeft u alle benodigde informatie op. Bij de import selecteert u vervolgens welke informatie in welke kolom staan weergegeven.

Naam
Hier geeft u de naam van de particulier of onderneming waarvoor u uitstel wilt aanvragen op.

Nummer
Hier voert u het fiscale nummer in. Dit kan het BSN van een particulier of het RSIN van een onderneming zijn.

Type
U kunt uitstel aanvragen voor IB of VPB.

DatumVan
Dit is het start boekjaar. Bij particulieren is dat altijd 1 januari.

DatumTot
Dit is het einde boekjaar. Bij particulieren is dat altijd 31 december.

Soort uitstelverzoek
In de meeste gevallen is dit uitstel ‘beconregeling’. Er is echter ook de mogelijkheid tot ‘individueel’, ‘incidenteel’, en ‘bijzonder’. Voor meer informatie kijkt u bij het artikel Wat is het soort uitstelverzoek?

Motivatiecode
Bij incidenteel uitstel kunt u aangeven dat het ‘maatwerk’ betreft, of een ‘vrije tekst’ opgeven.

Motivatie uitleg
Indien er sprake is van incidenteel uitstel en ‘vrije tekst’, geeft u hier de motivatie tot het incidenteel uitstel op.

Wanneer u kiest voor ‘Importeren via een Excel-bestand’ is er een voorbeeldbestand beschikbaar.