Hoe werkt het versturen van een aangifte vennootschapsbelasting (VPB)?

Om een aangifte vennootschapsbelasting (VPB) te versturen gaat u in het hoofdmenu naar ‘Vpb-aangifte’. Het overzicht geeft een lijst weer van de reeds aangemaakte aangiftes. Als u een aangifte toevoegt heeft u de keuze uit handmatige invoer of een import. De import is mogelijk vanuit verschillende pakketten via een RGS-bestand. Dit bestand kunt u inladen in de aangifte onder ‘Balans’.

Bij het toevoegen van een aangifte vennootschapsbelasting selecteert u de onderneming waar u aangifte voor wilt doen en het correcte tijdvak. U kunt nu starten met het invullen van de aangifte. Heeft u nog geen ondernemingen? Deze voegt u eenvoudig toe onder het menu-item ‘Ondernemingen’. Die ondernemingen selecteert u vervolgens bij het aanmaken van een aangifte.