Hoe een aangifte exporteren?

Voor alle aangiftes is een export beschikbaar in de vorm van een pdf-bestand. U exporteert een aangifte op twee manieren.

1. U kiest in de aangifte voor de optie ‘exporteren’. Deze vindt u (afhankelijke van de aangifte) aan het einde van de aangifte. Dit kan op de pagina in de aangifte zijn, of onderaan de laatste pagina (voor de aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting).
  2. In de lijstweergave (het overzicht) van een bepaalde aangifte klikt u rechts op het pdf-icoontje in de juiste regel. Zo exporteert u vanuit de lijst-weergave direct een aangifte.

Voor de uitstelregeling en de opgaaf ICP is naast een pdf-export ook een export naar Excel beschikbaar. Bij de aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting (en de voorlopige aanslagen) is het bovendien mogelijk om een aanbiedingsbrief toe te voegen.