Hoe werkt het importeren van een opgaaf ICP?

De meestgebruikte methode van importeren bij de opgaaf ICP is via een Excel-bestand. Per categorie (leveringen, diensten of A-B-C leveringen) importeert u een bestand met de benodigde gegevens. Per levering zijn het btw-nummer, de landcode en het bedrag nodig. Wanneer u kiest voor ‘Importeren via een Excel-bestand’ is er een voorbeeldbestand beschikbaar.

Heeft u een lijst waarin het landnummer in het btw-nummer verwerkt is? Geen probleem. Bij de import geeft u per kolom aan welke informatie er in die kolom staat: Landcode en nummer los óf btw-nummer(compleet).

Overige importmogelijkheden
Het importeren van een opgaaf ICP kan via Iris, XML of XBRL. Dit zijn technische bestanden die uit verschillende boekhoud- en CRM-pakketten geëxporteerd kunnen worden. Hiervoor kunt u het best contact opnemen met het pakket dat de export verzorgt (zoals uw boekhoudpakket of CRM-pakket).

Zowel de XML als de XBRL dienen opgemaakt te worden via de NLtaxonomie die voor SBR gebruikt wordt.

Voorbeeld XML

Voorbeeld XBRL