Hoe werkt het importeren van correcties ICP?

De meestgebruikte methode van importeren bij de correcties ICP is via een Excel-bestand. Per categorie (leveringen, diensten of A-B-C leveringen) importeert u een bestand met de benodigde gegevens. Per levering zijn de periode van de correctie, het btw-nummer, de landcode en het bedrag nodig. Wanneer u kiest voor ‘Importeren via een Excel-bestand’ is er een voorbeeldbestand beschikbaar.

Heeft u een lijst waarin het landnummer in het btw-nummer verwerkt is? Geen probleem. Bij de import geeft u per kolom aan welke informatie er in die kolom staat: Landcode en nummer los óf btw-nummer(compleet).

Periode aangeven
Bij correcties moet ook de periode waarover u een correctie wilt doen aangegeven worden. Hierin zijn een aantal mogelijkheden:

Type periode:
De mogelijke opties hier zijn ‘Maand’ ‘Kwartaal’ of ‘Jaar’.

Periode:
Hier maakt u een combinatie van het jaartal en het type periode dat u opgegegeven heeft onder ‘Type periode’. Een aantal voorbeelden:

Type periode ‘Maand’.
Januari 2019: 201901 (JaarMaand)
April 2020: 202004 (JaarMaand)

Type periode ‘Kwartaal’
Kwartaal 1, 2019: 201901(JaarKwartaal)
Kwartaal 3, 2020: 202003 (JaarKwartaal)

Voor het type ‘Jaar’ geeft u alleen het jaartal op, zoals ‘2019’.

Overige importmogelijkheden
Het importeren van correcties ICP kan ook via XML of XBRL. Dit zijn technische bestanden die uit verschillende boekhoud- en CRM-pakketten geëxporteerd kunnen worden. Hiervoor kunt u het best contact opnemen met het pakket dat de export verzorgt (zoals uw boekhoudpakket of CRM-pakket).

Zowel de XML als de XBRL dienen opgemaakt te worden via de NLtaxonomie die voor SBR gebruikt wordt.

Voorbeeld XML

Voorbeeld XBRL